20 éves a Flow Consulting. Hosszú történet, kacskaringós.

2001. szeptember 11-dike, a World Trade Center lerombolása sokkolta a világot, többek között öt cégvezetőt a magyarországi szervezetfejlesztés piacán. Az értelmetlen pusztításra az értékteremtő építés volt a válaszuk: elhatározták, hogy amit eddig külön-külön cégekben folytattak, azt eztán együtt csináják. Az öt cégvezető, akik kollégák és barátok is voltak, létrehozta a Flow Csoportot.

A cégcsoport az évek során három további kisebb magyar céggel bővült, majd a belső szervezetfejlesztési folyamatoknak köszönhetően - Flow Up!, Flow One, Flow Next - a nyolc tagcég beolvadt, a határok elmosódtak, nemcsak szakmailag, hanem üzletileg is, végül a cégcsoportból egy cég lett. Az erősödő brand-hez külföldi szakmabeliek is csatlakoztak: így jött létre a Flow United Kingdom - Ireland, Flow Portugal, Flow Mozambique, Flow Kazakhstan, Flow Brazil.

Nemcsak kívül, belül is építkeztünk. Többet beszélgettünk személyes ügyekről, amelyek megmozgatnak bennünket,  amelyek jobban inspirálnak néhányunkat, mint az üzleti sikerek, és ugyanúgy izgalmas szakmai kihívások. Kiderült, hogy többen dolgozunk esetlegesen, szórványosan, egyénileg nonprofit szervezetekkel. Lassan rájöttünk, hogy ez így kevés, más és több kell ahhoz, hogy mérhető és érezhető társadalmi hatást érjünk el. 2016-ban végre elkezdtük komolyan venni...

... és a Flow UP! kondérjában lassan kifőztük a Flow Alapítvány ötletét ...