Flow élmény

Flow Alapítványként küldetésünknek tartjuk, hogy minél többekkel megismertessük a flow elméletet: ismerjék fel, tudatosítsák, keressék, és tanulják meg létrehozni az emberek a flow-élményt, hogy azt a munkájukban és a magánéletükben is mind gyakrabban átélhessék.
Mi, mint Flow Alapítvány azért is vagyunk, hogy flow-ba hozzuk a világot!
A flow megteremtése a magánéletben és a munkában, a flow által jól vezetni és dolgozni, a közösségeket, szervezeteket úgy vezetni és működtetni, hogy azok eredményesek és örömteliek legyenek. Úgy gondoljuk, ezt a témát hitelesen tudjuk képviselni.

Ügyünk ügyfelünk ügye

A Flow Alapítványban tevékenykedőkként szívesen állunk olyan emberek, csoportok, szervezetek, közösségek mellé, amelyeknek értékrendje elfogadható számunkra. Az a szerepünk, hogy a nem forprofit szektorban a világjobbító, társadalmi hatást elérni kívánó szervezeteket támogassuk szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal. Azaz nekünk fontos ügyünk ügyfelünk Ügye is.
Fontos törekvésünk az is, hogy összekössük a forprofit és nem forprofit szektor szereplőit, mert meggyőződésünk, hogy kölcsönösen sokat tanulhatnak egymástól, és közösen jobbá és eredményesebbé tehetik egymás életét és működését.

Közösség

Küldetésünk teljesítése érdekében úgy építettük föl a szervezetet, hogy minél inspirálóbb legyen
•    a tanácsadóinknak benne dolgozni,
•    az ügyfeleinknek bennünket igénybe venni,
•    a kívülállóknak a közösségünkhöz csatlakozni és velünk együttműködni.

Tevékenységünk

•    a korábbi és az újonnan hozzánk forduló, illetve általunk megtalált nem forprofit ügyfeleinkkel való projektjeinkből,
•     a NonProfitok Flow-ban Pályázaton részt vevő ügyfelekkel való projektekből,
•    és az ÜGYünk mentén általunk kezdeményezett eseményekből áll.

A projektekben
•    a változásvezetés és kultúrafejlesztés
•    a vezetésfejlesztés és tehetségmenedzsment
•    a személyes fejlesztés és coaching
•    az együttműködésfejlesztés, csapatépítés
•    a készségfejlesztő tréningek
•    a HR támogatás
•    a működésfejlesztés
•    az értékesítés és ügyfélszolgálat
területén végzett szolgáltatásainkkal támogatjuk ügyfeleinket.

Emberek

Az alapítvány emberi erőforrása:
•    az 5 fős kuratórium aktívan vesz részt a szervezet felépítésének és tevékenységének kialakításában.
•    a védnökök (38 fő) pénzzel és önkéntes munkával egyaránt támogatják/működtetik az Alapítványt
•    az Alapítvány 3 saját munkatársa: az ügyvezető, az operatív vezető és a pénzügyi munkatárs a folyamatos tevékenységet és az ügyfelekkel való folyamatos munkát, valamint a biztonságos hátteret biztosítja.
A Flow Alapítvány emberi erőforrása:
•    5 fős kuratórium
•    38 fő védnök
•    3 részmunkaidős munkatárs (ügyvezető, operatív vezető, pénzügyi munkatárs)
•    külső önkéntesek (kb. 60 fő)

Fenntarthatóság

A Flow Alapítvány egyelőre a védnökök pénzbeli támogatásából tartja fönn magát.
2017-ben és 18-ban a védnökök összesen 39.905.000 Ft-ot tettek az Alapítványba.
A konkrét pénzbeli támogatáson kívül a védnökök csak az ügyfélmunkákra 120 napot fordítottak. Az egyéb tevékenységekre fordított munkaidejüket nem tartottuk nyilván. A 120 tanácsadói nap pénzben kifejezett értéke 48.000.000 Ft-volt
2019-re a flow-s védnökök 104 tanácsadói napot ajánlottak föl az Alapítványnak, valamint továbbra is támogatják pénzzel is az Alapítványt: 2019-ben a Flow Consulting Kft-ben megkeresett bevételük 2 %-ával.
Úgy gondoljuk, mindez jól mutatja a védnökök ügyszeretetét, és az Alapítvány iránti elkötelezettségüket.
 Az Alapítvány néhány éven belül önfenntartóvá akar válni. Azon dolgozunk, hogyan fejlődhetünk társadalmi vállalkozássá.

A FLOW ALAPÍTVÁNYRÓL