A TŰZGYÚJTÓ SZTORI

A Tűzgyújtó Konferenciát, ezt a hazai kezdeményezésű, egyedülálló eseményt először 2012-ben, majd 2013-ban szervezték meg Budapesten. A konferencia címe Charles Handy gondolatából merített inspirációt: „Nem várhatunk nagy emberek jövőképeire, mert kevés van belőlük. Saját magunknak kell meggyújtanunk a kis tüzeinket a sötétben.” 

Az első Tűzgyújtó Konferenciák célja az volt, hogy összekössék egymással a társadalmi problémákra érzékeny, tenni akaró embereket, közösségeket, cégeket és szervezeteket, hogy tanulhassanak egymástól, és ezáltal a kis tüzekből az egész magyar társadalmon átsöprő, jobbító szándékú és célú hullám indulhasson el.  

Magyarország olyan, mint egy nagy focipálya, ahol a legtöbben a pálya szélén ácsorogva kiabálják, hogy mit is kellene csinálni a bent lévő labdákkal, hogy valami történjen már végre. Azok pedig, akik mégis bemerészkednek a pályára, legtöbbször néhány próbálkozás után feladják a küzdelmet, és ritkán térnek oda vissza.” - írta annak idején a HVG egy cikkében. Vajon mennyit változott a helyzet az azóta eltelt egy évtizedben?  

TŰZGYÚJTÓ 2023  

Összekötünk embereket és szándékokat, korosztályokat és szektorokat. Segítünk tüzeket gyújtani, fellobbantani a lelkesedést, a tenni akarást.” A kezdeményezést ezekkel a szavakkal indította útjára 2012-ben a Common Purpose Magyarország.  Most 2023-ban a Flow Alapítvány éleszti fel újra és viszi tovább a tüzet. Veletek, közel 200 eltérő életkorú és hátterű résztvevővel és közreműködővel, akik Magyarország legkülönbözőbb szakmáiból és területeiről érkeznek, és másképp talán sosem találkoznának egymással. 

A Flow Alapítvány, melynek egyik küldetése, hogy összehozza a for-profit és a nonprofit szféra szereplőit, és támogassa együttműködéseiket világjobbító tevékenységeik kialakításában, az idén ismét ezt a híd-szerepet helyezi tevékenysége fókuszába, és ennek jegyében - 10 év elteltével - 2023 október 17-én ismét megrendezi Budapesten, immár harmadszor, a Tűzgyújtó Konferenciát. 

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ

Mit is kínálunk? 

  • egy energizáló, inspiráló napot, ami kimozdít, motivál, feltölt és lendületbe hoz;
  • új ismeretségeket és találkozásokat, amelyek bátorságot adnak és cselekvésre ösztönöznek; 
  • történeteket, példákat, amelyek megváltoztatják gondolkodásunkat, a hozzáállásunkat; 
  • ötleteket, jó gyakorlatokat, amelyekből további formabontó kezdeményezések születhetnek; 
  • tiszta inspirációt egy teljes napot át, ami segít megkérdőjelezni eleddig vitathatatlannak hitt feltevéseinket, hiedelmeinket;
  • társaságot és társakat, akik segítenek túljutni az elakadásokon, és bátorságot adnak a cselekvéshez.  

Program 

A Tűzgyújtó Konferencia legnagyobb ereje abban van, hogy a résztvevők egy egynapos személyes részvétellel megvalósuló rendezvényen inspirálják és támogatják egymást. A programban a plenáris előadások és a kerekasztal beszélgetések mellett az esetmegosztás, a tapasztalatátadás és a kapcsolatépítés áll a középpontban. A cél ismét az, hogy a konferencia során megtapasztalt kapcsolódásokon keresztül a követő hetekben-hónapokban akcióba forduló elhatározások születhessenek.  

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ - a programot folyamatosan frissítjük a konferencia oldalán.

RÉSZTVEVŐK 

Az előkészítés során nagy gondot fordítunk az előadók és a résztvevők meghívására, kiválasztására. Szándékunk, hogy a nonprofit és a for-profit szférában dolgozók aránya megfelelő legyen az októberi konferencián. Szeretnénk továbbá azt is biztosítani, hogy az eseményen jelen legyenek azok a szervezetek és szakemberek is, akik a nonprofit szféra, illetve a szférák közti együttműködés fejlesztésével foglalkoznak.      

ÁRAZÁS 

A konferencia sikerét ezen kívül egy speciális árazási konstrukcióval is elő szeretnénk segíteni. Amellett, hogy a részvételi díjat olyan alacsonyan tartjuk, amennyire a költségek engedik, szeretnénk jó néhány nonprofit számára biztosítani az ingyenes részvétel lehetőségét, melyet támogatói jegyek kibocsátásával szeretnénk finanszírozni. Résztvevőink választhatják tehát azt, hogy csak a szervezési költségek rájuk eső részét állják, de aki szeretne és megteheti, vásárolhat támogatói jegyeket is, ami a személyes részvételen túl, egy nonprofit résztvevő ingyenes részvételét is lehetővé teszi.           

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ

TÁMOGATÁS

Számítunk továbbá nagyobb összegű adományokra, támogatásokra is, melyek lehetnek pénzügyi és „in kind” jellegűek egyaránt. A 2023-as Tűzgyújtó Konferencia például nem jönne létre, ha nem találkoztunk volna a MagNet Bankkal, akik kiemelt támogatóként a rendezvény helyszínét bocsájtják a rendelkezésünkre.  

Várjuk tehát a továbbiakban is a támogatói megkereséseket, illetve az ebbe az irányba mutató formabontó ötleteket a hello@flowalapitvany.hu címen. Mi a magunk részéről azt vállaljuk, hogy a Tűzgyújtó Konferenciát magát is nonprofit kezdeményezésként kezeljük, vagyis az összes támogatásként befolyó pénzt és segítséget a konferencia céljaira fordítjuk, vagy a megvalósítás-lebonyolítás során, vagy ha erre adományozóink ötletei lehetőséget adnak, akkor azt követően is.  

PARTNERSÉG 

A „partnerség” terveink szerint fontos üzenete és inspiráló példaként ható eleme kell legyen a Tűzgyújtó Konferenciának. A következő 3-4-5 hónapban várjuk tehát a velünk egy hajóban evezők jelentkezését, tartalmi és formai ötleteit. Várjuk továbbá olyan előadók jelentkezését is, akik szívesen elhoznák nekünk inspiráló történeteiket. Igyekszünk például színpadra állítani olyan több szektorból és több generációból érkező előadó-párosokat, akik különböző társadalmi ügyek mentén valósítottak meg az összes érintett számára értékes sikeres együttműködéseket. Ha Te is egy ilyen sztori részese voltál/vagy, akkor keress minket mihamarabb bizalommal. 

REGISZTRÁCIÓ 

Jelentkezni 2023. október 12-ig lehet a www.flowalapitvany.hu oldalon, illetve az alapítványi események megfelelő felületén. 

NONPROFITOK: https://events.flowalapitvany.hu/event/tuzgyujto-konferencia-2023-nonprofitok-jelentkezese

FORPROFITOK: https://flowevents.hu/event/tuzgyujto-konferencia-2023-forprofit-jelentkezok

NONPROFIT FEJLESZTŐK: https://events.flowalapitvany.hu/event/tuzgyujto-konferencia-2023-nonprofit-fejlesztok-jelentkezese

A regisztrációs felületen történő jelentkezést követően a megadott adatok alapján díjbekérőt küldünk. 

Early bird részvételi díj 2023. szeptember 11-ig történő befizetés esetén: 

- 39.000 Ft a nonprofit, a forprofit résztvevők és a nonprofit fejlesztők számára, amennyiben saját személyes részvételüket szeretnék biztosítani. 

- 78.000 Ft a forprofit és nonprofit fejlesztők által váltható támogatói jegy, amennyiben saját személyes részvételükön túl egy nonprofit szereplő részvételét is szeretnék biztosítani.  

Normál részvételi díj 2023. szeptember 12-től történő befizetés esetén: 

- 45.000 Ft a nonprofit, a forprofit résztvevők és a nonprofit fejlesztők számára, amennyiben saját személyes részvételüket szeretnék biztosítani. 

- 90.000 Ft a forprofit és nonprofit fejlesztők által váltható támogatói jegy, amennyiben saját személyes részvételükön túl egy nonprofit szereplő részvételét is szeretnék biztosítani.  

A kevés anyagi lehetőséggel rendelkező nonprofit szervezetek számára is szeretnénk lehetőséget biztosítani a részvételre olyan mértékben, amennyire a forprofit résztvevők és a nonprofit fejlesztők által váltott támogatói jegyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben nonprofit szervezetként nincs lehetőséged a részvételi díjat kifizetni, de mindenképpen szeretnél jönni, kérjük, szándékodat jelezd a hello@flowalapitvany.hu címen. 

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ

Várjuk a találkozást és kapcsolódásokat Veletek! 

Kalmár Péter, Kispesta Zsuzsa, Miskó Diána, Rabec István és Takács Sándor, kuratóriumi tagok 

Csordás Izabella, Sütöri Ágnes, Flow Alapítvány ügyvezetők