NONPROFITOK FLOW-BAN PÁLYÁZAT

A Flow Alapítvány már két alkalommal meghirdette a „NonProfitok Flow-ban” elnevezésű pályázatot nem forprofit szervezetek számára. Ezzel a pályázattal az a célunk, hogy minden olyan szervezet, közösség számára elérhetővé tegyük a szolgáltatásainkat, amelyek fejlődni akarnak, egyre tudatosabban és hatékonyabban akarják végezni társadalomjobbító tevékenységüket.

A pályázat keretében igénybe vehető szolgáltatások:

• stratégia és jövőképalkotó műhely
  • vezető képző tréning
  • együttműködés-fejlesztő, csapatépítő tréning
  • készségfejlesztő tréningek (kommunikáció, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, prezentáció, változáskezelés, projekt management)
  • egyéni tanácsadás, coaching
  • szervezeti felépítés kialakítása / átalakítása
  • belső folyamatok, kialakítása és/vagy fejlesztése
  • egyéb

A NonProfitok Flow-ban Pályázat 2017/18 keretében minél szélesebb kört akartunk támogatni, ezért az ország egész területéről vártuk a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyéb nem forprofit szervezetek jelentkezését. (Politikai pártok, politika közeli mozgalmak és szervezetek pályázatát nem támogattuk.) A pályázat keretében 7 szervezettel dolgoztunk: Bárka Alapítvány; Egyetemi Vállalkozói Szakkollégiuma / EVK Szakkollégium; IESN (International Exchange Erasmus Student Network); László kórház/Gyermek Csontvelő Transzplantációs Osztály; Suhanj Alapítvány; Tandem Alapítvány; Vadvirág Alapítvány

A NonProfitok Flow-ban Pályázat 2018/19 keretében olyan civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, és egyéb nem forprofit szervezetek, csoportok, közösségek pályázatát vártuk, amelyek a 3-20 éves korosztály oktatása-nevelése területén tevékenykednek Magyarországon. Erre is 7 szervezet nyújtott be pályázatot, velük februártól kezdünk dolgozni: Mahájána Alapítvány; Kék Madár Alapítvány; KórházSuli Alapítvány; Bilingual.hu Program; Világszép Alapítvány; Deák Téri Evangélikus Gimnázium; Konnekt Egyesület. A projektek egy része még zajlik.

NonProfitok Flow-ban - Pályázati Felhívás

Mi, a Flow Alapítvány „NonProfitok Flow-ban” címmel pályázatot hirdetünk nem forprofit szervezetek (csoportok, közösségek) számára fejlesztési szolgáltatásaink igénybevételére.

Tapasztalatunk szerint sok nonprofit, illetve civil szervezet akar eredményesen, hatékonyan, professzionálisan működni, ennek érdekében figyelmet fordít saját problémáinak azonosítására és megoldására, az elakadások feloldására, változási folyamatának eredményes vezetésére. Azt is látjuk, hogy a nonprofit szervezetek nagy részének nincsen elegendő saját forrása komplex fejlesztési, vagy változásmenedzsment folyamat finanszírozására.

A pályázat keretében olyan szervezetek (csoportok, közösségek) számára kínálunk fejlesztést, amelyek tevékenységükkel szélesebb társadalmi hatást fejtenek ki, és ennek érdekében akarnak saját magukon dolgozni.

Fejlesztési szolgáltatások a pályázat keretében

• stratégia- és jövőképalkotó műhely
  • vezetőképzés – tréning, tréningsorozat, vezetői coaching
  • együttműködés-fejlesztő, csapatépítő tréning
  • készségfejlesztő tréningek (kommunikáció, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, prezentáció, változáskezelés, projekt menedzsment, stb.)
  • személyes fejlesztés, tanácsadás, egyéni- és csoport-coaching
  • szervezeti felépítés kialakítása / átalakítása
  • belső folyamatok kialakítása és/vagy fejlesztése
  • komplex fejlesztési folyamat
  • A fejlesztési alkalmakat/folyamatot a pályázó igényei/szükségletei és vállalása alapján vele közösen alakítjuk. Fontos, hogy mind a szervezet vezetői, mind a munkatársak elkötelezettek legyenek a fejlesztés iránt, valamint, hogy a szervezet biztosítsa a szükséges saját erőforrásokat és vállalja a kért önerőt.

A pályázat nyertesei 2019. október 1. és 2020. november 30. között vehetik igénybe a fejlesztési szolgáltatást.

A támogatás formája és mértéke

A pályázat keretében a fejlesztő szakemberek munkáját (munkaidejét, szakértelmét, tapasztalatát) és a programokhoz szükséges eszközöket biztosítjuk. A nyertes pályázók anyagi támogatásban nem részesülnek.

Egy pályázó 1-10 tanácsadói napra pályázhat. (A tanácsadói nap egy tanácsadó egy munkanapját jelenti. Amennyiben két tanácsadó dolgozik a szervezettel egy adott napon, az két tanácsadói napnak számít.)

Az elvárt önerő mértéke 25 000 Ft/tanácsadói nap. A pályázóktól önerő vállalását kérjük, mert tapasztalatunk szerint a saját teherbíráshoz illeszkedő önerő elősegíti a szervezet „tudatos megrendelőként” való működését, erősíti a saját fejlődéséért, változásáért való felelősségvállalást. (Indokolt esetben az önerő mértéke csökkenthető.)

A megvalósuláshoz szükséges egyéb feltételeket a fejlesztésben részt vevő szervezet biztosítja – pl: helyszín/terem, szállás, ellátás, a résztvevők ideje, jelenléte, a tanácsadók szállása, ellátása, útiköltsége.

A támogatottak köre

Civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, és egyéb nem forprofit szervezetek, csoportok, közösségek pályázatát várjuk, amelyek a magyar társadalom fejlődéséért tevékenykednek valamilyen módon.

Politikai pártok, politika közeli mozgalmak és szervezetek pályázatát nem támogatjuk.

Jelentkezés

Pályázni a pályázati adatalap kitöltésével, és egy élményt nyújtó, kreatív bemutatkozással lehet, amely tartalmazza az alábbi szempontokat:

• a Pályázó küldetésének bemutatása
  • a Pályázó elmúlt egy évi tevékenységének bemutatása
  • a Pályázó humán erőforrása (önkéntesei, alkalmazottai)
  • A támogatási igény háttere
  • Az elérendő hatás/eredmény

A kreatív bemutatkozás formája lehet: 3 perces videó, max 10 diából álló ppt, prezi, vagy bármilyen egyéb kreatív anyag.

A fájlt, vagy az elérhetőségi linket a hello@flowalapitvany.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2019. szeptember 30. déli 12.00 óra

A Pályázók bővebb tájékoztatást a hello@flowalapitvany.hu e-mail címen kérhetnek.